tirsdag den 8. september 2015

Missionen lykkedes - OFF har nu en blivende smuk Statuette

Skuespiller Pilo Asbæk var en forrygende
vært i hjemmesko til prisoverrækkelserne.
I foråret 2012 sad jeg og funderede over hvorfor så få professionelle kunsthåndværkere skaber priser til prisuddelinger. Det startede projektet "Statuette - and the winner is..." som du kan læse om her på bloggen.

Med støtte fra Statens Kunstfond har
Odense Internationale Kortfilmfestival nu en blivende statuette skabt af snedker og designer Akiko Kuwahat. Hver statuette er skabt i Akikos værksted med så mange detaljer at man skal have den i hånden for at se hvilket kunst(hånd)værk hun har skabt.


Ulaa Salim fra Danmark med kortfilmen 'Our fathers' sons',
vandt både FilmFyns Talentpris og publikumsprisen.Akiko Kuwahata har et lille snedkerværksted sammen med sin mand i Kokkedal, hvor statuetten er skabt. Statuetten består af en sokkel af røget eg, savet, fræset og pudset og passet til. På drejebænken har hun drejet to "hjul" der er skjult i soklen. Når man drejer på håndtaget får hjulene filmstrimlen til at bevæge sig og give lyd. Filmstrimlen er en messing-strimmel, valset 0,1 mm for at få den rette tykkelse. Bagefter hun møjsommeligt og standser hvert lille hul på filmstrimlen med 4 mm. afstand. Hun har været forbi en værktøjsmager som har skabt et værktøj til at standse hullerne. På siden er skåret en tekst ind i træet, og belagt med guld farve. Hver statuette er unik. 

Tak til Statens Kunstfond for støtte og OFF for et dejligt samarbejde.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar